Proiect de vacanță

Biodegradabil sau nu?

Amintește-ți despre tipurile de proiecte științifice și proiectează și tu unul de tip investigativ. Cum pentru unele proiecte este necesar mai mult timp, vacanța este tocmai timpul potrivit.

Pentru a afla dacă unele obiecte sunt sau nu biodegradabile, îngroapă-le sub pământ, la aproximativ la 15cm. Fixează repere, cu etichete, pentru a le regăsi ușor.

Înregistrează într-un tabel ce obiecte ai folosit și care este ipoteza ta: se vor descompune obiectele sau nu sunt alcătuite din materiale biodegradabile și le vei regăsi intacte? Alege ce obiecte vrei, de exemplu: o pagină dintr-o revistă, un desen pe carton, o doză de suc din aluminiu, pahar de plastic, bucăți dintr-o țesătură de lână,  de poliester, un morcov, un măr, o banană, un ou și altele.

Dezgroapă-le după două luni și observă în ce stare sunt: au rămas intacte, s-au descompus parțial, au dispărut? Scrie rezultatul în fișa de experiment și încearcă să explici ce s-a întâmplat.

Fă fotografii și realizează o prezentare a proiectului. Dacă vrei să-ți împărtășești experiența, scrie un comentariu. Poți trimite proiectul și profesorului de fizică, pe adresa: profesordeserviciu@gmail.com

Anunțuri

Etichete: , ,

Un răspuns to “Proiect de vacanță”

  1. Ianculescul Says:

    buna, uite aici http://ianculescul.com/2010/07/concurs-hostx-ro/ un concurs pentru bloggeri cu premii destul de tentante si motivante, cel mai mic premiu este in valoare de 144 euro. Bafta!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s